Loading...
服务项目您现在所在的位置:首页 > 服务项目

15年职称英语《理工类》考前模预测卷及答案

发布:lygtdjy浏览:1258次

考前预测试卷一(理工)
第一部分:词汇选项(第1~15 题,每题1 分,共15 分)
下面共有15 个句子,每个句子中均有1 个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4 个选项中选择1
个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。
1 Native American artwork and artifacts have been enthusiastically collected and studied abroad
for a number of years.
A eagerly
B periodically
C thoroughly
D systematically
2 Manufacturers spend millions of dollars on advertising to entice people to buy their products.
A entertain
B encounter
C tempt
D force
3 Enamel, the hardest substance in a human being's body, covers the entire crown of the tooth.
A whole
B inseparable
C superficial
D main
4 The Industrial Revolution marked the beginning of an epoch of exodus from rural areas to cities.
A episode
B period
C migration
D story
5 All gases and most liquids and solids expand when heated, but they do not expand equally.
A simultaneously
B randomly
C accurately
D uniformly
6 Pendulums are used to regulate motion in some scientific equipments.
A laboratories
B measurements
C apparatuses
D experiments
7 More than 89 of the buildings in Annapolis, Maryland, were erected before the Revolutionary War.
A planned
B leveled
C enlarged
D constructed
8 The North American desert, a vast belt of inhospitable terrain, stretches erratically down the
western side of the continent.
A endlessly
B irregularly
C ominously
D longitudinally
9 Scientists, who are now aware of how nautiluses regulate their buoyancy, have been able to
dispel erroneous ideas about these creatures.
A misconceptions
B misdemeanors
C misgivings
D misdirections
10 George Washington Carver was esteemed for his contributions in the fields of botany and
chemistry.
A respected
B compensated
C criticized
D overlooked
11 The five classic foot positions in ballet are the basis for the ethereal grace of the ballet
dancer's art.
A balanced
B traditional
C disciplined
D delicate
12 Molly Brown was labeled "unsinkable" after she helped to evacuate passengers from the ill-fated
ship the Titanic.
A anticipate
B comfort
C remove
D shelter
13 The painter Les Quinones, whose graffiti art has been exhibited in New York galleries, has also
painted outdoor murals in various Manhattan neighborhoods.
A sold
B shown
C kept
D praised
14 City dwellers are exhilarated by country air.
A amazed
B fanned
C humbled
D stimulated
15 Today in the United States, adult education facilities face rising demand created
byexpanding leisure time.
A relaxing
B structured
C increasing
D unused
第二部分:阅读判断(第16~22 题,每题1 分,共7 分)
阅读下面这篇短文,短文后列出7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断。如果该句提供的是正确
信息,请在答题卡上把A 涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B 涂黑;如果该句的信息在文章中没
有提及,请在答题卡上把C 涂黑。
Fermi Problem
On a Monday morning in July, the world's first atom bomb exploded in the New Mexico desert. Forty
seconds later, the shock waves reached the base camp where the Italian-American physicist Enrico Fermi
and his team stood. After a mental calculation, Fermi announced to his team that the bomb's energy had
equated 10,000 tons of TNT. The bomb team was impressed, but not surprised. Fermi's genius was known
throughout the scientific world. In 1938 he had won a Nobel Prize. Four years later he produced the
first nuclear chain reaction, leading us into the nuclear age. Since Fermi's death in 1954,no physicist
has been at once a master experimentalist and a leading theoretician.
Like all virtuosos, Fermi had a distinctive style. He preferred the most direct route to an answer.
He was very good at dividing difficult problems into small, manageable bits--talent we all can use in
our daily lives.
To develop this talent in his students. Fermi would suggest a type of question now known as a Fermi
problem. Upon first hearing one of these, you haven't the remotest notion of the answer, and you feel
certain that too little information had been given to solve it. Yet when the problem is broken into
sub-problems, each answerable without the help of experts or books, you can come close to the exact
solution.
Suppose you want to determine Earth's circumference without looking it up. Everyone knows that New
York and Los Angeles are about 3,000 miles apart and that the time difference between them is three
hours. Three hours is one-eighth of a day, and a day is the time it takes the planet to complete one
rotation, so its circumference must be eight times 3,000 or 24,000 miles. This answer differs from the
true value, 24,902.45 miles, by less than four percent.
Ultimately the value of dealing with everyday problems the way Fermi did lies in the rewards of
making independent discoveries and inventions. It doesn't matter whether the discovery is as important
as determining the power of an atom or as small as measuring the distance between New York and Los Angeles.
Looking up the answer, or letting someone else find it, deprives you of the pleasure and pride that
accompany creativity, and deprives you of an experience that builds up self-confidence. Thus, approaching
personal dilemmas as Fermi problems can become a habit that enriches your life.
16 Fermi's team was impressed by Fermi's announcement in the base camp because he could even work
out the power of the atom bomb in his mind.
A Right
B Wrong
C Not mentioned
17 Fermi, an experimentalist as well as a theoretician, won a Nobel Prize for producing the first
nuclear chain reaction in the world.
A Right
B Wrong
C Not mentioned
18 Dividing a big problem into small problems is a talent Fermi had and a talent that has practical
value in life.
A Right
B Wrong
C Not mentioned
19 Fermi problem is to develop the talent of breaking a seemingly unanswerable problem into
sub-problems and finding the solution to it, which is a typical Fermi problem.
A Right
B Wrong
C Not mentioned
20 Then the fourth paragraph tells us how Fermi solved the problem of earth's circumference without
looking up.
A Right
B Wrong
C Not mentioned
21 The last paragraph concludes the whole writing by stressing the value of important inventions
and small discoveries.
A Right
B Wrong
C Not mentioned
22 Fermi was famous for inventing a device to calculate bomb's energy accurately.
A Right
B Wrong
C Not mentioned
第三部分:概括大意与完成句子(第23~30 题,每题1 分,共8 分)
阅读下面这篇短文,短文后有2 项测试任务:(1)第23~26 题要求从所给的6 个选项中为第1、3、4、6 段每
段选择1 个正确的小标题;(2)第27~30 题要求从所给的6 个选项中选择4 个正确选项,分别完成每个句子。请将
答案涂在答题卡相应的位置上
Adult Education
1 Voluntary learning in organized courses by mature men and women is called adult education. Such
education is offered to make people able to enlarge and interpret their experience as adults. Adults
may want to study something which they missed in earlier schooling, get new skills or job training,
find out about new technological developments, seek better self-under-standing, or develop new talents
and skills.
2 This kind of education may be in the form of self-study with proper guidance through the use
of libraries, correspondence courses, or broadcasting. It may also be acquired collectively in schools
and colleges, study groups, workshops, clubs, and professional associations.
3 Modern adult education for large numbers of people started in the 18th and 19th centuries with
the rise of the Industrial Revolution. Great economic and social changes were taking place: people were
moving from rural areas to cities, new types of work were being created in an expanding factory system.
These and other factors produced a need for further education and re-education of adults.
4 The earliest programs of organized adult education arose in Great Britain in the 1790s,with the
founding of an adult school in Nottingham and a mechanics' institute in Glasgow. The earliest adult
education institution in the United States was founded by Benjamin Franklin and some friends in
Philadelphia in 1727.
5 People recognize that continued learning is necessary for most forms of employment today. For
example, parts of the adult population in many countries find it necessary to take part in retraining
programs at work or even to learn completely new jobs. Adult education programs are springing up
constantly to meet these and other needs.
23 Paragraph 2 __________
24 Paragraph.3 __________
25 Paragraph 4 __________
26 Paragraph 5 __________ A Necessity for developing adult education
B Early days of adult education
C Ways of receiving adult education
D Growth of adult education
E Institutions of adult education
F Definition of adult education
27 Some adults want to learn __________.
28 There are various forms of adult education, including __________.
29 Adult education has been made necessary __________.
30 The earliest organized adult education __________. A by social and economic changes
B guided self-study and correspondence courses
C by studying together with children
D what they did not manage to learn earlier
E dates hack to the eighteenth century
F mass production
第四部分:阅读理解(第31~45 题,每题3 分,共45 分)
下面有3 篇短文,每篇短文后有5 道题,每题后面有4 个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问
题,从4 个选项中选择1 个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。
第一篇
An Essential Scientific Process
All life on the earth depends upon green plants. Using sunlight, the plants produce their own food.
Then animals feed upon the plants. They take in the nutrients the plants have made and stored. But that’
s not all. Sunlight also helps a plant produce oxygen. Some of the oxygen is used by the plant, but
a plant usually produces more oxygen than it uses. The excess oxygen is necessary for animals and other
organisms to live.
The process of changing light into food and oxygen is called photosynthesis. Besides light energy from
the sun, plants also use water and carbon dioxide. The water gets to the plant through its roots. The
carbon dioxide enters the leaves through tiny openings called stomata. The carbon dioxide travels to
chloroplasts, special cells in the bodies of green plants. This is where photosynthesis takes place.
Chloroplasts contain the chlorophylls that give plants their green color. The chlorophylls are the
molecules that trap light energy. The trapped light energy changes water and carbon dioxide to produce
oxygen and a simple sugar called glucose.
Carbon dioxide and oxygen move into and out of the stomata. Water vapor also moves out of the stomata.
More than 90 percent of water a plant takes in through its roots escapes through the stomata. During
the daytime, the stomata of most plants are open. This allows carbon dioxide to enter the leaves for
photosynthesis. As night falls, carbon dioxide is not needed. The stomata of most plants close. Water
loss stops.
If photosynthesis ceased, there would be little food or other organic matter on the earth. Most organisms
would disappear. The earth’s atmosphere would no longer contain oxygen. Photosynthesis is essential
for life on our planet.
31.In the first paragraph,the word “excess” means
A heavy.
B extra.
C green.
D liquid.
32.Which of the following does not move through a plant’s stomata?
A Carbon dioxide.
B Water vapor.
C Oxygen.
D Food.
33.In the title, the term Essential Scientific Process refers to
A photosynthesis.
B the formation of glucose.
C global warming.
D water getting to the roots of plants.
34.This passage is primarily developed by
A explaining a process.
B telling a story.
C comparing and contrasting.
D convincing the reader of plants’ importance.
35.Another good title for this passage would be
A Oxygen and Carbon Dioxide.
B Plants and Their Roots.
C How Photosynthesis Works.
D Why Our Earth Needs Water.
第二篇
Real World Robots
When you think of a robot, do you envision a shiny, metallic device having the same general shape as
a human being, performing humanlike functions, and responding to your questions in a monotone voice
accentuated by high-pitched tones and beeps? This is the way many of us imagine a robot, but in the
real world, a robot is not humanoid at all. Instead a robot often is a voiceless, box-shaped machine
that efficiently carries out repetitive or dangerous functions usually performed by humans. Today’
s robot is more than an automatic machine that performs one task again and again. A modern robot is
programmed with varying degrees of artificial intelligence—that is, a robot contains a computer program
that tells it how to perform tasks associated with human intelligence, such as reasoning, drawing
conclusions, and learning from past experience.
A robot does not possess a human shape for the simple reason that a two-legged robot has great difficulty
remaining balanced. A robot does, however, move from place to place on wheels and axles that roll and
rotate. A robot even has limbs that swivel and move in combination with joints and motors. To find its
way in its surroundings1, a robot utilizes various built-in sensors. Antennae attached to the robot’
s base detect anything they bump into. If the robot starts to teeter as it moves on an incline, a gyroscope
or a pendulum inside it senses the vertical differential. To determine its distance from an object and
how quickly it will reach the object,the robot bounces beams of laser light and ultrasonic sound waves
off obstructions in its path2. These and other sensors constantly feed information to the computer,
which then analyzes the information and corrects or adjusts the robot’s actions. As science and technology
advance, the robot too will progress in its functions and use of artificial-intelligence programs.
36.Another good title for this passage would be
A Robots: Taking the Place of Humans.
B Artificial Intelligence Programs.
C Today’s Robots and How They Function.
D Modern-Day Sensors.
37.Artificial intelligence is
A the unnatural way in which robots move.
B a voiceless, box-shaped machine that performs repetitive tasks.
C sensors such as antennae and a gyroscope.
D a computer program that imitates human intellectual processes.
38.The last paragraph suggests that future robots will be
A more humanlike in behavior and actions.
B more like automatic machines.
C better able to move on inclines.
D better equipped with laser light sensors.
39.The writer begins the passage by comparing
A the shape of a human being with a box.
B a modem robot with a fictional robot.
C an imaginary machine with a human.
D a computer program with artificial intelligence.
40.The word humanoid means
A lacking human characteristics.
B anything having the appearance of a humanoid.
C being void or vacant.
D having a human form or characteristics.
第三篇
Researchers Discover Why Humans Began Walking Upright
Most of us walk and carry items in our hands every day. These are seemingly simple activities that the
majority of us don’t question. But an international team of researchers, including Dr. Richmond from
GW's Columbian College of Arts and Sciences,have discovered that human walking upright, may have
originated millions of years ago as an adaptation to carrying scarce, high- quality resources. The team
of researchers from the U. S., England, Japan and Portugal investigated the behavior of modern-day
chimpanzees as they competed for food resources,in an effort to understand what ecological settings
would lead a large ape — one that resembles the 6 million-year old ancestor we shared in common with
living chimpanzees — to walk on two legs.
“These chimpanzees provide a model of the ecological conditions under which our earliest ancestors
might have begun walking on two legs, ",said Dr. Richmond.
The research findings suggest that chimpanzees switch to moving on two limbs instead of four in situations
where they need to monopolize a resource. Standing on two legs allows them to carry much more at one
time because it frees up their hands. Over time, intense bursts of bipedal activity may have led to
anatomical changes that in turn became the subject of natural selection where competition for food or
other resources was strong.
Two studies were conducted by the team in Guinea. The first study was conducted by the team in Kyoto
University’s “ outdoor laboratory ” in a natural clearing in Bossou Forest. Researchers allowed the
wild chimpanzees access to different combinations of two different types of nut — the oil palm nut,
which is naturally widely available, and the coula nut, which is not. The chimpanzees’ behavior was
monitored in three situations:(a) when only oil palm nuts were available,(b)when a small number of coula
nuts were available, and(c) when coula nuts were the majority available resource.
When the rare coula nuts were available only in small numbers, the chimpanzees transported more at one
time. Similarly, when coula nuts were the majority resource, the chimpanzees ignored the oil palm nuts
altogether. The chimpanzees regarded the coula nuts as a more highly-prized resource and competed for
them more intensely.
In such high-competition settings, the frequency of cases in which the chimpanzees started moving on
two legs increased by a factor of four. Not only was it obvious that bipedal movement allowed them to
carry more of this precious resource, but also that they were actively trying to move as much as they
could in one go by using everything available 一even their mouths.
The second study, by Kimberley Hockings of Oxford Brookes University, was a 14-month study of Bossou
chimpanzees crop-raiding, a situation in which they have to compete for rare and unpredictable Resources.
Here, 35 percent of the chimpanzees activity involved some sort of bipedal movement, and once again,
this behavior appeared to be linked to a clear attempt to carry as much as possible at one time.
41. Which of the following statements is NOT true according to the first two paragraphs?
A Many people question the simple human activities of walking and carrying items.
B Chimpanzee’s behaviors may suggest why humans walk on two legs.
C Human walking upright is viewed as an adaptation to carrying precious resources.
D Our ancestors' ecological conditions resembled those of modern-day chimpanzees.
42. Dr. Richmond conducted the experiment with the purpose of finding
A when humans began walking on two legs.
B what made our ancestors walk upright.
C what benefits walking upright brought to our ancestors.
D how walking upright helped chimpanzees monopolize resources.
43. Kyoto, University's study discovered that chimpanzees.
A regarded both types of nut as priced resources.
B preferred oil palm nuts to coula nuts.
C liked coula nuts better than oil palm nuts.
D ignored both types of nut altogether.
44. Why did the chimpanzees walk on two limbs during Kyoto University's experiment?
A Because they imitated the human way of walking just for fun.
B Because they wanted to please the researchers to get more coula nuts from them.
C Because they wanted to get to the nut-rich forest faster by walking that way.
D Because they wanted to carry more nuts with two free limbs.
45. What can we infer from the reading passage?
A Chimpanzees are in the same process of evolution as our ancestors were.
B Chimpanzees are similar to humans in many behaviors.
C Walking on two limbs and walking on four limbs each have their advantages.
D Human walking on two legs developed as a means of survival.
第五部分:补全短文(第46~50 题,每题2 分,共10 分)
阅读下面的短文,文章中有5 处空白,文章后面有6 组文字,请根据文章的内容选择5 组文字,将其分别放
回文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置上。
A Record-Breaking Rover
NASA’s Mars rover Opportunity has boldly gone where no rover has gone before—at least in terms of
distance. ____46____
On July 27, after years of moving about on Martian ground, the golf-cart-sized Opportunity had driven
more than 24 miles, beating the previous record holder—a Soviet rover sent to the moon in 1973.
“This is so remarkable considering Opportunity was intended to drive about 1 kilometer and was never
designed for distance,” says John Callas, the Mars Exploration Rover Project Manager.
____47____ “But what is really importantly is not how many miles the rover has racked up, but how much
exploration and discovery we have accomplished over that distance.”
OPPORTUNITY
The solar-powered Opportunity and its twin rover, Spirit, landed on Mars 10 years ago on a mission expected
to last 3 months. ____48____
Spirit stopped communicating with Earth in March 2010, a few months after it got stuck in a sand pit.
But Opportunity has continued to collect and analyze Martian soil and rocks.
During its mission, Opportunity has captured, and sent back to Earth, some 187,000 panoramic and
microscopic images of Mars with its cameras. ____49____
MARATHON ROVER
The rover doesn’t seem to be ready to stop just yet. If Opportunity can continue on, it will reach
another major investigation site when its odometer hits 26.2 miles. ____50____
Researchers believe that clay minerals exposed near Marathon Valley could hold clues to Mars’s ancient
environment1. Opportunity’s continuing travels will also help researchers as they plan for an eventual
human mission to the Red Planet.
A It has also provided scientists with data on the planet’s atmosphere, soil, rocks, and terrain.
B He works at NASA’s Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, California.
C Scientists call this site Marathon Valley, because when the rover reaches the area, it will have
traveled the same distance as the length of a marathon since its arrival on Mars.
D Opportunity has been working on Mars since January 2004.
E The objective of the rovers was to help scientists learn more about the planet and to search for
signs of life,such as the possible presence of water.
F Since arriving on the Red Planet in 2004, Opportunity has traveled 25.01 miles, more than any other
wheeled vehicle has on another world.
第六部分:完型填空(第51~65 题,每题1 分,共15 分)
阅读下面的短文,文中有15 处空白,每处空白给出了4 个选项,请根据短文的内容从4 个选项中选择1 个最
佳答案,涂在答题卡相应的位置上。
Singing Alarms Could Save the Blind
If you cannot see, you may not be able to1 find your way out of a burning building—and that could
be fatal. A company in Leeds could change all that2_____1____ directional sound alarms capable of guiding
you to the exit.
Sound Alert, a company_____2_____ the University of Leeds, is installing the alarms in a residential
home for _____3_____ people in Sommerset and a resource center for the blind in Cumbria._____4______
produce a wide range of frequencies that enable the brain to determine where the ______5____ is coming
from.
Deborah Withington of Sound Alert says that the alarms use most of the frequencies that can
be_______6_______ by humans. “It is a burst of white noise ____7____ people say sounds like static
on the radio,” she says. “Its life-saving potential is great.”
She conducted an experiment in which people were filmed by thermal-imaging cameras trying to find
their way out of3 a large ____8___ room. It ____9____them nearly four minutes to find the door ____10____
a sound alarm, but only 15 seconds with one.
Withington studies how the brain _____11____ sounds at the university. She says that the _____12____
of a wide band of frequencies can be pinpointedmore easily than the source of a narrow band. Alarms
_____13_____ the same concept have already been installed on emergency vehicles.
The alarms will also include rising or falling frequencies to indicate whether people should go up
_____14___ down stairs. They were ____15____ with the aid of a large grant from British Nuclear Fuels.
1. A. without B. with C. having D. selling
2. A. run by B. changed by C. decorated by D. criticized by
3. A. slow B. deaf C. blind D. lame
4. A. Alarms B. Alarm C. The alarm D. The alarms
5. A. noise B. sound C. music D. bell
6. A. watched B. produced C. learnt D. heard
7. A. where B. what C. that D. how
8. A. smoked B. smoke-filled C. filled with smoke D. smoke-filling
9. A. has taken B. takes C. took D. will take
10. A. on B. near C. without D. from
11. A. processes B. produces C. possesses D. proceeds
12. A. feature B. quality C. diagram D. source
13. A. basis on B. base on C. basing on D. based on
14. A. or B. and C. but D. otherwise
15. A. developed B. determined C. discovered D. delivered
考前预测试卷二(理工)
第一部分:词汇选项(第1~15 题,每题1 分,共15 分)
下面共有15 个句子,每个句子中均有1 个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4 个选项中选择1
个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。
1 Probability is the mathematical study of the likelihood of an event's occurrence.
A predictability B fallibility C desirability D undeniability
2 Students working toward a degree in business are likely candidates for careers in the banking
industry.
A lively B friendly C promising D sophisticated
3 Twins do not always display a noticeable likeness.
A compatibility B sensitivity C fondness D resemblance
4 In 1845 Sarah Mather invented a submarine telescope that could be used to locate and study
underwater objects.
A illuminate B raise C find D examine
5 For some animals, locomotion is accomplished by changes in body shape.
A evolution B movement C survival D escape
6 Youth hostels provide inexpensive lodging for young people throughout the United States and in
other countries.
A clothes B entertainment C transportation D accommodations
7 South Carolina's mineral resources are abundant, but not ail of them can be lucrativelymined.
A profitably B safely C easily D extensively
8 When the United States stock market fell in 1929, many stockholders were forced to sell their
shares at ludicrously low prices.
A predictably B relatively C suspiciously D ridiculously
9 Frostbitten fingers and toes should be treated with lukewarm water.
A frigid B tepid C boiling D steamy
10 Georgia O'Keeffe's best-known paintings are those in which she magnified flowers or animal
skulls to fill the picture.
A enlarged B dissected C duplicated D glorified
11 The ship left New York on her maiden voyage.
A first B final C fast D famous
12 The shrapnel maimed the young soldier.
A endangered B slanted C crippled D embarrassed
13 National forests make money for the government through the sale of trees for lumber.
A earn B print C trade D borrow
14 The value of a particular variety of clay for pottery is related to its mineralogical and
chemical makeup.
A reactions B attraction C charts D composition
15 Materials such as clay, wax, glass, and rubber are widely used in industry today because they
are malleable.
A easy to manufacture B readily available C pliable D buoyant
第二部分:阅读判断(第16~22 题,每题1 分,共7 分)
阅读下面这篇短文,短文后列出7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断。如果该句提供的是正确
信息,请在答题卡上把A 涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B 涂黑;如果该句的信息在文章中没
有提及,请在答题卡上把C 涂黑。
Look after Your Voice
Often speakers at a meeting experience dry mouths and ask for a glass of water. You can solve the
problem by activating the saliva in your mouth. First gently bite the edges of your tongue with your
teeth. Or, press your entire tongue to the bottom of your mouth and hold it there until the saliva flow.
Or you can imagine that you are slicing a big juicy lemon and sucking the juice.
Before you begin your talk, be kind to your voice. Avoid milk or creamy drinks which coat your throat.
Keep your throat wet by drinking a little sweetened warm tea or diluted fruit juice.
If you sense that you are losing your voice, stop talking completely. Save your voice for your speech.
You may feel foolish using paper to write notes, but the best thing you can do is to rest your voice.
If you need to see a doctor, perhaps you can get some advice from a professional singer. In the meantime,
do not even talk in a low voice.
What about drinking alcohol to wet your throat? I advice you not to touch alcohol before speaking.
The problem with alcohol is that one drink gives you a little confidence. The second drink gives you
even more confidence. Finally you will feel all-powerful and you will feel you can do everything, but
in fact your brain and your mouth do not work together properly. Save the alcohol until after you finish
speaking.
Perhaps you want to accept the advice, but you may wonder if you can ever change the habits of a
lifetime. Of course you can. Goethe, who lived before indoor skating sinks or swimming pools, said,
"We learn to skate in the summer and swim in the winter." Take this message to heart and give yourself
time to develop your new habits. If you are willing to change, you will soon be able to say that you
will never forget these techniques because they became a part of your body.
16 To solve the problem of dry mouths, one is advised to take cool milk.
A Right B Wrong C Not mentioned
17 The first paragraph mentions three ways of activating the saliva in the mouth.
A Right B Wrong C Not mentioned
18 The writer suggests that you go to see a doctor when you feel you are losing your voice.
A Right B Wrong C Not mentioned
19 The writer's advice about alcohol before you make a speech is to take one or two drinks so as
to give yourself some confidence.
A Right B Wrong C Not mentioned
20 Due to the effect of alcohol, your thought and your mouth will not coordinate properly.
A Right B Wrong C Not mentioned
21 Goethe often did outdoor skating and swimming.
A Right B Wrong C Not mentioned
22 The writer cites Goethe to prove that one can change one's habits.
A Right B Wrong C Not mentioned
第三部分:概括大意与完成句子(第23~30 题,每题1 分,共8 分)
阅读下面这篇短文,短文后有2 项测试任务:(1)第23~26 题要求从所给的6 个选项中为第1、3、4、6 段每
段选择1 个正确的小标题;(2)第27~30 题要求从所给的6 个选项中选择4 个正确选项,分别完成每个句子。请将
答案涂在答题卡相应的位置上。
The Conquest of Distance
1 In 1848,pioneers who crossed the American continent in their wagons made the trip in 109 days.
Today a New York family can drive by automobile to San Francisco in less than a week or make the trip
in several days by train, or fly there in five hours. The transportation has conquered the vastness
of the land and brought together people living thousands of kilometers apart,
2 Railroads played a major role in uniting the far reaches of the continent. In 1830 there were
only 37 kilometers of railroad track in the United States. But by 1863, two companies proposed to connect
the east and west coast by a railroad all the way across the continent. Advancing eastward from California,
the Central Pacific pushed forward across the desert;the Union Pacific moved slowly westward over the
mountain plateaus. Finally, in 1869, the tracks of the two railroads met, and the first transcontinental
railroad--the first real link between east and west-was completed.
3 Although the railroads brought towns and cities together, they could not go everywhere. In many
parts of America, distances are so great that automobiles are necessities, not luxuries. As we have
noted, most American farmers do not live in villages but are sometimes kilometers from their nearest
neighbor and even hundreds of kilometers from a town. Large-scale farming is common in many parts of
the United States today, but it did not become profitable until there were trucks and tractors. Trucks
and cars go wherever there is a road and the more than six million kilometers of roads bring every field
and barn into the circle of civilization.
4 The family automobile has helped to bring people of the United States two other things-two things
which can seldom exist at the same time: community life and the privilege of privacy. In the early days
of industrialization, factory workers lived close together, within walking distance of their jobs. As
industries grew, more and more working class families lived together in crowded conditions. But with
the construction of longer and better roads and with the greater availability of automobiles and other
means of rapid transportation, it was no longer to live close to the factory. New residential areas,
suburbs, grew up outside the big cities and, increasingly, industry and commerce concentrated in the
cities. Every morning, millions of Americans dive their automobiles to work in the city, sometimes a
distance of around 100 kilometers. At night they drive home to houses and apartments outside the cities,
surrounded by trees and lawns.
5 Automobiles and other methods of rapid transportation are also changing American industry.
Instead of continuing to concentrate in the big cities, industry is building factories in previously
undeveloped areas. Because the means of transportation are available, it is not hard to transport people
as well as materials to the places where they are needed. This factor was largely responsible for the
remarkable growth of the Pacific Coast during and after World WarⅡ. As industries built new factories in the
Far West, Americans from all over the country moved west to take advantage of new jobs and new
opportunities.
6 The airplane, too, has played a major role in uniting Americans. Only 70 years after the Wright
brothers made the first successful airplane flight, the United States had move than 277,000 kilometers
of regular flight routes. People and goods can now travel to every part of the country in less time
than ever before. Human beings have conquered the distances which lie between them.
23 Paragraph 2 ____________
24 Paragraph 3 ____________
25 Paragraph 4 ____________
26 Paragraph 6 ____________ A Automobiles promote farming.
B Planes bring people even closer.
C Railroads unite the whole country.
D Building railroads is costly.
E Transportation makes it possible for workers to move out of cities.
F People can travel all over the world.
27 In the early days it took more than three months for people ____________.
28 Not until trucks and tractors came into wide use ____________.
29 While family automobiles have given people greater freedom to move about, they have at the same
time deprived people ____________.
30 Faster than both trains and automobiles, planes have shortened the distance between people
____________. A of the opportunities to live more closely with others
B did large-scale farming become possible
C was quickly popularized
D to an even greater degree
E to travel from the east of the country to the West
F was greatly improved
第四部分:阅读理解(第31~45 题,每题3 分,共45 分)
下面有3 篇短文,每篇短文后有5 道题,每题后面有4 个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问
题,从4 个选项中选择1 个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。
第一篇
Making Light of Sleep
1 All we have a clock located inside our brains. Similar to your bedside alarm clock, your internal
clock2 runs on a 24-hour cycle. This cycle,called a circadian rhythm,helps control when
you wake,when you eat and when you sleep.
2 Somewhere around puberty,something happens in the timing of the biological clock. The clock pushes
forward,so adolescents and teenagers are unable to fall asleep as early as they used to. When your
mother tells you it's time for bed,your body may be pushing you to stay up3 for several hours more.
And the light coming from your computer screen or TV could be pushing you to stay up even later.
3 This shift4 is natural for teenagers. But staying up very late and sleeping late can get your body's
clock out of sync with the cycle of light and dark5. It can also make it hard to get out of bed in the
morning and may bring other problems,too. Teenagers are put in a kind of a gray cloud6 when they don't
get enough sleep,says Mary Carskadon,a sleep researcher at Brown University in Providence,RI7 .It
affects their mood and their ability to think and learn.
4 But just like your alarm clock,your internal clock can be reset. In fact,it automatically resets
itself every day. How? By using the light it gets through your eyes.
5 Scientists have known for a long time that the light of day and the dark of night play important roles
in setting our internal clocks. For years,researchers thought that the signals that synchronize the
body's clock8 were handled through the same pathways that we use to see.
6 But recent discoveries show that the human eye has two separate light-sensing systems. One system
allows us to see. The second system tells our body whether it's day or night.
31 .The clock located inside our brains is similar to our bedside alarm clock because
A it controls when we wake,when we eat and when we sleep.
B it has a cycle of 24 hours.
C it is a cycle also called circadian rhythm.
D it can alarm any time during 24 hours.
32. What is implied in the second paragraph?
A Young children's biological clock has the same rhythm with that of the teenagers.
B People after puberty begin to go to bed earlier due to the change of the biological clock.
C Children before puberty tend to fall asleep earlier at night than adolescents.
D Teenagers go to bed later than they used to due to the light from the computer screen.
33. In the third paragraph the author wants to tell the reader that
A it is natural for teenagers to stay up late and get up late.
B staying up late has a bad effect on teenagers' ability to think and learn.
C during puberty most teenagers experience a kind of gray cloud.
D it is hard for teenagers to get out of bed in the morning.
34. Which of the following statements is NOT true according to the fourth and fifth paragraphs?
A Our biological clock resets itself automatically.
B light gets through our eyes and resets our biological clock.
C Our internal clock as well as the alarm clock can be reset automatically.
D Our internal clock,like the alarm clock,can be reset.
35. According to the last two paragraphs, what did the previous researchers think about the human eye's
light-sensing system?
A The human eye had two light-sensing systems.
B The human eye had one light-sensing system.
C The human eye could sense the light of day more quickly than the dark of night.
D The human eye could reset our internal clocks in accordance with the alarm clocks.
第二篇
I’ll Be Bach
Composer David Cope is the inventor of a computer program that writes original works of classical music.
It took Cope 30 years to develop the software. Now most people can’t tell the difference between music
by the famous German composer J. S. Bach (1685-1750) and the Bach-like compositions from Cope’s computer.
It all started in 1980 in the United States, when Cope was trying to write an opera. He was having trouble
thinking of new melodies, so he wrote a computer program to create the melodies. At first this music
was not easy to listen to. What did Cope do? He began to rethink how human beings compose music. He
realized that composers,brains work like big databases. First, they take in all the music that they
have ever heard. Then they take out the music that they dislike. Finally, they make new music from what
is left. According to Cope, only the great composers are able to create the database accurately, remember
it, and form new musical patterns from it.
Cope built a huge database of existing music. He began with hundreds of works by Bach. The software
analyzed the data:it broke it down into smaller pieces and looked for patterns. It then combined the
pieces into new patterns. Before long, the program could compose short Bach-like works. They weren’
t good, but it was a start.
Cope knew he had more work to do-he had a whole opera to write. He continued to improve the software.
Soon it could analyze more complex music. He also added many other composers, including his own work,
to the database.
A few years later,Cope’s computer program, called “Emmy”,was ready to help him with his opera. The
process required a lot of collaboration between the composer and Emmy. Cope listened to the computer's
musical ideas and used the ones that he liked. With Emmy, the opera took only two weeks to finish. It
was called Cradle Falling, and it was a great success! Cope received some of the best reviews of his
career, but no one knew exactly how he had composed the work.
Since that first opera, Emmy has written thousands of compositions. Cope still gives Emmy feedback on
what he likes and doesn't like of her music, but she is doing most of the hard work of composing these
days!
36.The music composed by David cope is about ______.
A Classical music
B pop music
C drama
D country music
37.By developing a computer software,David cope aimed ______.
A to be like Bach
B to study Bach
C to write an opera
D to create a musical database
38.What did cope realize about a great composer’s brain?
A It forms new musical patterns all by itself
B It writes a computer program
C It can recognize any music patterns
D It creates an accurate database
39.Who is Emmy?
A a database
B a computer software
C a composer who helped David
D an opera
40.We can infer from the passage that ______.
A David Cope is a computer programmer.
B David Cope loves music.
C Bach’s music helped him a lot.
D Emmy did much more work than a composer.
第三篇
Teaching Math, Teaching Anxiety
1 In a new study about the way kids learn math in elementary school, the psychologists at the University
of Chicagol1 Sian Beilock and Susan Levine found a surprising relationship between what female teachers
think and what female students learn:If a female teacher is uncomfortable with her own math skills,
then her female students are more likely to believe that boys are better than girls at math.
2 "If these girls keep getting math-anxious female teachers2 in later grades, it may create a snowball
effect on their math achievement3 said Levine. In other words,girls may end up learning math anxiety
from their teachers4. The study suggests that if these girls grow up believing that boys are better
at math than girls are,then these girls may not do as well as they would have if they were more confident.
3 Just as students find certain subjects to be difficult, teachers can find certain subjects to be
difficult to learn -- and teach. The subject of math can be particularly difficult for
everyone.Researchers use the word "anxiety" to describe such feelings: anxiety is uneasiness or worry.
4 The new study found that when a teacher has anxiety about math, that feeling can influence how her
female students feel about math. The study involved 65 girls,52 boys and 17 first- and
second-grade teachers in elementary schools in the Midwest. The students took math achievement tests
at the beginning and end of the school year, and the researchers compared the scores.
5 The researchers also gave the students tests to tell whether the students believed that a math superstar
had to be a boy. Then the researchers turned to the teachers: To find out which teachers were anxious
about math, the researchers asked the teachers how they felt at times when they came across math, such
as when reading a sales receipt5. A teacher who got nervous looking at the numbers on a sales receipt,
for example, was probably anxious about math.
6 Boys,on average,were unaffected by a teacher's anxiety. On average,girls with math-anxious teachers
scored lower on the end-of-the-year math tests than other girls in the study did.Plus,on the test showing
whether someone thought a math superstar had to be a boy,20 girls showed feeling that boys would be
better at math -- and all of these girls had been taught by female teachers who had math anxiety.
7 "This is an interesting study,but the results need to be interpreted as preliminary and in need of
replication with a larger sample6," said David Geary,a psychologist at the University of Missouri7 in
Columbia.
41. What is the result of the research at the University of Chicago,according to the first paragraph?
A Girls comfortable with their own math skills are better than boys at math.
B Girls uncomfortable with their own math skills are not as good as boys at math.
C Female teachers' math skills have influence over girl students' math skills.
D Female teachers' confidence in their math skills is related to girl's math skills.
42. What is implied in the third paragraph?
A Math teachers,like math learners,do not like the subject due to its difficulty.
B A difficult subject like math may affect teachers' confidence in teaching the subject.
C Teachers are more anxious teaching math than their students learning math.
D Math is so difficult that no teachers like to teach it.
43. According to the experiment,those teachers were probably anxious about math when they felt
A nervous memorizing the numbers of a sales receipt.
B helpless saving the numbers of a sales receipt.
C uneasy reading the numbers of a sales receipt.
D hopeless filling in the numbers of a sales report.
44. The sixth paragraph tells us that the research findings
A prove a strong link between female teachers' math anxiety and their female students' math achievements.
B show that male students are less likely to be affected by their math anxiety than female students.
C provide strong evidence that math superstars are more likely to be males than females.
D discover a strong link between teachers' math anxiety and their students' math achievements.
45. David Geary thinks that
A the study is interesting but it is based on unreliable research process.
B the research results need to be retested based on a larger sample.
C the research results need to be reinterpreted to be meaningful.
D the study is well based and produces significant results.
第五部分:补全短文(第46~50 题,每题2 分,共10 分)
阅读下面的短文,文章中有5 处空白,文章后面有6 组文字,请根据文章的内容选择5 组文字,将其分别放
回文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置上。
Lightening Strikes
Three years ago a bolt of lightning all but destroyed Lyn Miller’s house in Aberdeen—with her two
children inside. “There was a huge rainstorm,” she says, recalling the terrifying experience. “My
brother and I were outside desperately working to stop floodwater from coming in the house. Suddenly
I was thrown to the ground by an enormous bang. ____46____ The door was blocked by rubble, but we forced
our way in and found the children, thankfully unharmed. Later I was told to be struck by lightning is
a chance in a million.” In fact, it’s calculated at one chance in 600,000. Even so, Dr Mark Keys of
AER Technology, an organisation that monitors the effects of lightning, thinks you should be sensible.
“I wouldn’t go out in a storm—but then I’m quite a careful person.” He advises anyone who is unlucky
enough to be caught in a storm to get down on the ground and curl up into a ball, making yourself as
small as possible.
Lightning is one of nature’s most awesome displays of sheer power. ____47____ 250 years ago, Benjamin
Franklin, the American scientist and statesman,proved that lightning is a form of electricity, but
scientists still lack a complete understanding of how it works.
____48___ Positive electrical charges streaming upwards from trees or church spires may glow and make
a buzzing noise, and people’s hair can stand on end. And if you fear lightning, you’ll be glad to
know that a company in America has manufactured a hand-held lightning detector which can detect it up
to 70 kms away, sound a warning tone and monitor the storm’s approach.
Nancy Wilder was playing golf at a club in Surrey when she was hit by a bolt of lightning. Mrs Wilder’
s heart stopped beating, but she was resuscitated and, after a few days in hospital, where she was treated
for bums to her head, hands and feet, she was pronounced fit again. Since that time,she has been a
strictly fair weather golfer1. ____49____ The best place to be is inside a car!
The largest number of people to be struck by lightning at one time was in September 1995 when 17 players
on a football pitch were hit simultaneously. The most extraordinary aspect of the strike was the fact
that 11 of the victims—seven adults and four children—had burn patterns of tiny holes at 3 centimetre
intervals on each toe and around the soles of their feet.
Harold Deal, a retired electrician from South Carolina, USA, was struck by lightning 26 years ago. He
was apparently unhurt, but it later emerged that the strike had damaged the part of the brain which
controls the sensation of temperature. ____50____
Animals are victims of lightning too2.Hundreds of cows and sheep are killed every year, largely because
they go under trees. In East Anglia in 1918, 504 sheep were killed instantaneously by the same bolt
of lightning that hit the ground and travelled through the entire flock. Lightning is also responsible
for starting more than 10,000 forest fires each year world-wide.
A No wonder the ancient Greeks thought it was Zeus, father of the gods, throwing thunderbolts around
in anger.
B In fact, a golf course is one of the most dangerous places to be during a thunderstorm.
C Lightning has long been hailed as one of the most impressive displays of nature’s power.
D When I picked myself up, the roof and the entire upper storey of the house had been demolished.
E Occasionally there are warning signs.
F Since then the freezing South Carolina winters haven’t bothered Harold, since he is completely unable
to feel the cold.
第六部分:完型填空(第51~65 题,每题1 分,共15 分)
阅读下面的短文,文中有15 处空白,每处空白给出了4 个选项,请根据短文的内容从4 个选项中选择1 个最
佳答案,涂在答题卡相应的位置上。
Car Thieves could Be Stopped Remotely
Speeding off in a stolen car, the thief thinks he has got a great catch. But he is in a nasty surprise.
The car is fitted with a remote immobilizer and a radio signal from a control center miles away will
ensure that once the thief switches the engine 1 , he will not be able to start it again.
For now, such devices 2 only available for fleets of trucks and specialist vehicles used on
construction sites. But remote immobilization technology could soon start to trickle down to ordinary
cars, and 3 be available to ordinary cars in the UK 4 two months.
The idea goes like this. A control box fitted to the car incorporates 5 miniature cellphone,
a microprocessor and memory, and a GPS satellite positioning receiver. 6 the car is stolen, a coded
cellphone signal will tell the unit to block the vehicle’s engine management system and prevent the
engine 7 restarted.
There are even plans for immobilizers 8 shut down vehicles on the move, though there are fears over
the safety implications of such a system.
In the UK. an array of technical fixes is already making 9 harder for car thieves. “The pattern
of vehicles crime has changed,” says Martyn Randall of Thatcham, a security research organization based
in Berkshire that is funded in part 10 the motor insurance industry.
He says it would only take him a few minutes to 11 a novice how to steal a car, using a bare minimum
of tools. But only if the car is more than 10 years old.
Modern cars are a far tougher proposition, as their engine management computer will not 12 them
to start unless they receive a unique ID code beamed out by the ignition key. In the UK, technologies
like this 13 achieve a 31 per cent drop in vehicle-related crime since 1997.
But determined criminals are still managing to find other ways to steal cars. Often by getting hold
of the owner’s keys in a burglary. In 2000, 12 per cent of vehicles stolen in the UK were taken using
the owner’s keys double the previous year’s figure.
Remote-controlled immobilization system would 14 a major new obstacle in the criminal’s way by making
such thefts pointless. A group that includes Thatcham, the police, insurance companies and security
technology firms have developed standards for a system that could go on the market sooner than the 15
expects.
1. A. off B. on C. at D. of
2. A. is B. was C. were D. are
3. A. can B. have to C. need to D. should
4. A. after B. for C. in D. at
5. A. the B. / C. a D. an
6. A. With B. If C. But D. And
7. A. helping B. being C. get D. be
8. A. whose B. who C. that D. when
9. A. life B. cars C. warning D. problem
10. A. about B. to C. by D. on
11. A. use B. inform C. ask D. teach
12. A. let B. allow C. make D. give
13. A. have helped B. helped C. had helped D. was helped
14. A. speak B. have C. link D. put
15. A. lawyer B. doctor C. customer D. specialist
总部地址:北京市西城区西直门南大街2 号成铭大厦C 座605 室
网站:www.ccedu24.com www.zhongyewx.com 电话:400-626-6677
考前预测试卷一(理工)参考答案
第一部分:
1 A 2 C 3 A 4 B 5 D 6 C 7 D 8 B 9 A 10 A 11 D 12 C 13 B 14 D 15 C
第二部分:
16 A 17 B 18 A 19 A 20 B 21 B 22 C
第三部分:
23 C 24 A 25 B 26 D 27 D 28 B 29 A 30 E
第四部分:
31-35BDAAC
36-40CDABD
41-45ABCDD
第五部分:
46-50FBEAC
第六部分:
51-55BACDB
56-60DCBCC
61-65ADDAA
考前预测试卷二(理工)参考答案
第一部分:
1 A 2 C 3 D 4 C 5 B 6 D 7 A 8 D 9 B 10 A 11 A 12 C 13 A 14 D 15 C
第二部分:
16 B 17 A 18 B 19 B 20 A21 C 22 A
第三部分:
23 C 24 A 25 E 26 B 27 28 B 29 A 30 D
第四部分
31-35BCBCB
36-40ACDBD
41-45DBCAB
第五部分
46-50DAEBF
第六部分
51-55ADDCC
56-60BBCAC
61-65DBADC

版板所有:bet 365滚球限注_365bet滚球技巧_365的滚球??????联系方式:0518-85608972(办)??????传真:0518-85608972
地址:连云港市海州区苍梧路36#桃园宾馆502办公室??????备案号:苏ICP备15008544号-1??????技术支持:连云港市青之峰网络技术 【后台登陆】