Loading...
服务项目您现在所在的位置:首页 > 服务项目

14年成考高起点英语试题及答案

发布:lygtdjy浏览:1196次

2014年成人高考高起点英语考前冲刺试题(2)及答案

一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

  在下列每缉单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词。

1.A.climb B. job C. disturb D. club

2.A.sweater B. meant C. pleasure D. pleased

3.A.drunk B. dusty C. duty D. drug

4.A.breathe B. nothing C. clothes D. weather

5.A.prove B. rose C. wrote D. broke

  二、词汇与语法知识(共15小题,每题1.5分,共22.5分)

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。

6.Regularexercise can you against heart disease.

A.fight B. protect C. keep D. support

7.Overa hundred people expressed their worriesbut were willing tohelp.

A.some B. many C. few D. little

8.Youcan't do anything else until you your homework.

A.finished B. will finish

C.have finished D. had finished

9.Firstdraw a line the middle of the page. Then write a word in the space above theline.

A.across B. over C. between D. within

10.Themanagerhad Ms. Brunell the new assistant around yesterday.

A. toshow B. showed C. showing D. show

11.Sendfor a doctor quickly. The man

A.will die B. isdying C. dies D. died

12.Ienjoy listeningto MissWhitemy English teacherI canonly understand about half ofwhat she says

A.when B. because C. if D. though

13.Thebag is very heavy. Come and lend me a hand,?

A.should you B. do you C. can you D. will you

14.Afterworking for two hoursI found impossible‘to complete the paper in time.

A. meB. this C. that D. it

15.Itwas very kind of you to clean the officethough you

A.needn't do B. wouldn't have

C.didn't have to D. mustn't have done

16.Thefaster anything goes up into the sky

A. itreaches the highest B. it reaches the higher

C. thehighest it reaches D. the higher it reaches

17.Joe took his friends there by a shortcutreduced the drivefrom 50 minutes to 15.

A. where B. which C. that D. what

18.there like thatyou remind me of your father.

A. Tosit B. Being sitting C. Sitting D. Sit

19.Hetold me that the number of students to be admitted at that time.

A. hadnot been decided on B. were not decided on

C. hasnot been decided on D.are not decided on

20.Jacktold his daughter that she could have she wanted for Christmas.

A.which B. whatever C. that D. whenever

  三、完形填空(共15小题;每题2分,共30分。)

  通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

It wasthe late spring of 1979a hot Saturday afternoon. Hundreds of ussat 21sidebysideinrows of wooden chairs on the maincampus lawn (校园草坪)。We 22‘ blue robes (毕业生长袍)。We listened carefully to long 23.When the ceremony (典礼)was24_wethrewourcaps in the airand we were officially graduated from college.

AfterthatIfound Morrie Schwartzmy 25 professorand introduced himto

my 26…… He was a small man who took small steps as ifa 27 windcould atany time 28 him upinto the cloudS Histeeth were in good shape When he smiled it was as if you hadjust 29 him the funniest joke on earth.

Hetold my parents how I 30 every class he taught. He told them“Youhavea 31 boy here. He helped me a 10t.” Shy but 32Ilooked at my feet.Before we leftI 33 Mr. Schwartz a ‘presentabriefcase with his name on the front. I didn’t want to forget him. 34 I didn‘twant him to forget me.He asked if I would keep in 35andwithout hesitation (犹豫)I said“Of course.”When heturned aroundI saw tears in his eyes.

21.A.along B. around C. beside D. together

22.A.took B. wore C. put on D. got in

23.A.lectures B. dialogues C. speeches D. reports

24.A.on B. up C. over D. away

25.A.lovely B. precious C. happy D. favorite

26.A.parents B. elder brothe C. girl friend D‘ friends

27.A.strong B.north C. warm D. cold

28.A.beat B. pull C. blow D. wipe

29.A.made B. told C. played D. given

30.A. left B.reached C. missed D. took

31.A.special B. brave C. busy D. serious

32.A.astonished B. pleased C. disappointed D. nervous

33.A.handed B. sent C. delivered D. brought

34.A.While B. But C. And D. For

35.A. conversatior B. mind C: company D. touch

.阅读理解(15小题:每题3分,共45分。)

  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项牛选出最佳的一项。

A

Afterworking long hours On her feet everyday in the operating ,room, Taryn Rose' knewa lot about foot pain. But unlike most of her colleagues(同事),sheturned her pain into money: Today she is the boss of Taryn Rose International,a $528 million company that makes nice and comfortable shoes.

At thebeginning, Rose realized the only thing that could stop her was fear of,failure. "I could hear my friends and family saying, 'Why did you leave agood job?' If I failed, would I be okay facing them? And: t thought, 'So what?I can go back for further study in medicine.' I started to accept that it wouldbe okay to say, 'I failed, but I tried.' Once I was comfortable with thatth6fight, the fear came to an end. I realized I feared regret more thanfailure. And after you turn to the path you choose, there is nothing acceptablebut Success"

Now,Rose has no regrets about leaving medicine. "What I'm doing is not allthat different from: what I Was doing as a doctor. The goal is the same: torelieve (减轻) pain. A former professor told me: 'You're helpinghundreds of thousands of women with your shoes. As a doctor, you would havehelped only the few who went to your office. You're having a much greatereffect.'

Lookingback, Rose admits she caught a couple of lucky breaks. "To me, luck isabout being prepared for those opportunities (机会) that come knocking.You have to have an open mind, the right skilis and all your senses working 'tosee what opportunities present themselves. Luck can open the door, but youstill have to walk through it."

36. Before starting:her shoe business, Taryn Rose was a

A.nurse B. worker C. doctor D. boss

37.Rose realized later was the most fearful for her to have or face in her jobchange.

A.failure B. regret C. family D. colleagues

38.What did her former professor think about Rose and her new job?

A. Shedoesn't have to meet many people in her office.

B. Hernew work is qtiite different from her old job.

C. Shecan now serve more people than before.

D. Hernew work is much more difficult.

39.Which of the following can best! explain the last sentence in the passage?

A. Youhave to do what you can after luck brings you opportunities.

B. Youshould open the door when opportunities come to you.

C: Youhave to be prepared for walking through the door.

D. You should open your eyes to see opportunities clearly.

B

Lastfall was a first-of-its-kind season. I did not arrange (安排) anyafter-school classes for my children. No swimming.'No music lessons. No playdates. Nothing.

Oncethey finished their homework, they were free to do what they pleased, but onlyone hour of TV. In the beginning, my sons, Ben, 11, and Nick, 9, were anxiousabout this sudden,unplanned freedom. I had to, push them out of the door with aball, a bike, and so on. "Play? Iordered.

Ilearned that this new plan takes time, patience and a lot of faith in thetheory that havingexcellent grades isn't really important.

When my older kids, now in college and high school, wereyoung, I brought in the rules ofmodern parenting. They are unspoken, butfollowed carefully. First, you must let your childhave a variety of activities.After all, you never know where you'll find a genius (天才).Second, if the child shows the slightest talent (才能), the activitymust be pushed with lessons, special coaching (辅导) and practice ofseveral days a week. Every minute shouldbe taken and every minute has apurpose. That was really too much for my children.

Nowwith the new plan, we told stories, We listened to music. And' the. kids playedwith bikes, balls, and whatever was handy. Nobody kept score. In fact, the boysplayed outside so much that the lawn was worn down to the soil in places.They've made friends with those who come from all over the neighbourhood toplay games.

Welike those peaceful evenings. Ben and Nick have a good time this fall, MaYbethat's because the time offhas allowed us to enjoy each other's company;

40.Whatwas new for the family last fall?

A. Thechildren began to learn music when school was over.

B. Thewriter arranged no' extra lessons for the children.

C.Thewriter found no time to play with the sons.

D. Thechildren had nothing toclo alter schooli

41. Atthe beginning of that season the children

A.hatedto spend more time on their homework

B.felt excited about making their own decisions

C.were pleased to have more freedom

D;were worried about thechange

42.According to ',modern parenting" discussed in Paragraph 4, parents should

A.make use of every minute to be with the children

B,provide coaching and practice for each, activity .

C.tryex, cry means to find a child's real talent

D.know the rules but never talk about them

43.Fromthe passage we learn that

A.children like story'telling more.than bike-riding

B.parents should teach theirchildren how to make a plan

C.children should have time to enjoy themselves after school

D.parents can enjoy their evenings when children play with others C

A woman:heads into apopular New York City coffee shop on a cold: winterrooming. Just ahead of her, a man drops a few papers. The woman pauses to helpgather them. A clerk at a busy store thanks a customer who has just boughtsomething. "Enjoy" the young woman says, smiling widely. "Have anice day." She sounds like she really means it. These are the commonsituations we may see every: day.

However,in her best-selling book Talk to the Hand, Lynne Truss argues that common goodmanners such as saying "Excuse me" almost no longer exist. There arecertainly plenty who would agree with her. According to one recent study, 70percent of the U.S. adults (A.)said people are ruder now than theywere 20 years ago.

Is itreally true? We decided to find out if good manners are really hard to see. Inthis politeness study, reporters were sent to many cities in the world. Theyperformed three experiments: "door tests" (would anyone hold the dooropen for them?); "paper drops" (who would help them gather a pile of"accidentally" dropped papers?); and "service tests" (whichsalesclerks would thank them for a purchase [购物]?)

In New York, 60 tests (20 ofeach type)were done. Along the way, the reporters met all types of people: menand women of different races, ages, professions (职业), and incomelevels. And guess what? In the end, four out of every five :people they metpassed their: politeness test making New York the most polite city in the study.

44,What does Lynne Truss argue in Talk to the Hand?.

A.People are not as polite as they used to.

B."Excuse me" is not welcome nowadays.

C. Ofall the adults in the US70% are rude,

D.People don't care about manners any more.

45.What is TRUE about the politeness study discussed in the passage?

A. Thestudy was reported in many cities of the world.

B. New York was the mostsuitable city for the experiment.

C.Sixty tests were designed to see if people are polite to each other.

D.Experiments were performed to see if common good manners exist.

46.What is found in the study?

A.More people passed the tests in New York than in any other cities.

B. Different kinds of people acted differently in the New York tests.

C.Four out of five people passed the politeness test in the study.

D.Many people in the experiment passed the tests by guessing. D

Thisis not a diet (减肥食谱) or a hard ~exercise program. Nobodycan stick to those for long. Instead, it's a simple way to make weight loss anatural part of the life you already live. And guess what? It's fun! You don'thave to give up the foods you love or do regular exercises. It's aboutbalancing calories(平衡卡路里) in tiny ways that add up to bigbenefits (好处). You just use some tricks the "naturallythin" people do. Pick the ones you like, stick with them, and you'll loseweight and be strong!

Talkit UP Every time you pick Up the phone, stand up and walk around. Heavy peoplesit on average two and h half hours more every day than thin people, accordingto a study.

Getface time We use e-mail so much that we've forgotten what our colleagues looklike.

Pick acolleague or two who sit farthest from you: and deliver 10 of those daily messagesin person. And go out of your way: go to a bathroom or a copy machine onanother floor and take the stairs, of course.

Thinkabout your drink Consider beer or wine instead of a frozen drink: A glass ofregular beer has 140 calories and a serving of wine has 126 calories, while astrawberry daiquiri has about 300 and a margarita 340.

Reducea total of 100 calories each day and you'll be able to lose about 10 pounds ina year. This is really not difficult to do.

47.What is mainly talked about in the passage?

A. Howto do exercises daily.

B. Howto lose weight easily.

C. Howto work comfortably.

D: Howto eat and drink regularly.

48.Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A.Thin people sit fewer hours daily than heavy people.

B.People deliver messages to their colleagues in person.

C.More people walk around when they talk on the phone.

D.Heavy people make longer phonecalls than thin people,

49,What does the writer mean by “face time” in Paragraph 37

A.Time for getting to know each other. B. Time for sharing ideas face to face.

C,Time for doing small jobs, D. Time for sharing ideas face to face

50.Which of the following probably has the most calories?

A.Strawberry daiquiri. B. Regular beer.

C. Margarita: D. Wine.

.补全对话(5;每句满分为3分,共15分。)

  根据中文提示,把对话中缺少的内容写在答题卡相应题号后。这些句子必须符合

  英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示:Daniel(D)去火车站迷了路。他问一个女孩(G),她也不熟悉这个地方。询问警察

(P)后得知,可以乘坐12路公共汽车。去最近的12路车站只需沿街直行,然后在

  第二个红绿灯(traffic lights)处右转。

D:Excuse me, 51 ? I'm completelylost.

G: Oh,I'm sorry. I'm a stranger here myself. Why don't you ask the policeman overthere?

D:Excuse me, officer. I'm asking about the way to the train station.

P: 52Just get off at the last stop and there it is.

D: Yes,Bus No. 12, 53 ?

P: Goahead this way 54 You'll see the bus stop there.

D:Thanks a lot.

P: 55

  六.书面表达(满分30)

  假设你是李明,在本市主要商业区的一家银行找到工作后,给Jack发电子邮件,告诉

  他:

1.下周搬到牛津大道(Oxford Street)14号城市花园3-12室居住,该地靠近银行:

2.虽然离Jack家远了,但仍会像过去一样常去拜访他们;

3。欢迎Jack前往新家作客,电话为7635089

  注意:词数应为100左右。

Hi,Jack,

sincerelyyours,

Li Ming'

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

英语试题答案及评分参考

  说明:多项选择题如考生选择不一项,即使其中有一项是正确答案,也不给分;

  选择题答案:

1.A 2.D 3. C 4. B 5. A 6. B 7. C 8. C 9. A 10. D 11. B 12. D 13. D 14. D 15. C 16. D17. B 18. C 19. A 20. B 21. D 22. B 23. C 24. C 25. D 26. A 27. A 28. C 29. B30. D 31. A 32. B 33. A 34. C 35. D 36. C 37. B 38. C 39. A 40. B 41. D 42. C43. C 44. A 45. D 46. A 47. B 48. A 49. B 50. C

  五.补全对话

  参考答案:

51.can you tell me where the train (/railway) station is/can youshow me the way

to thetrain (/railway) station

52. You may take Bus No. 12 / Bus No. 12 will take youthere

53.but where is the nearest (bus) stop / but how can I find the nearest (bus) stop

54.Turn right at the second traffic lights

55.You're welcome / My pleasure

  评分说明:本题应补入5处,每处3分,共15分。补入的部分内容恰当、语句正确、通J顷的给满分。与答案不同,但意思、语言无错误的不扣分。大体正确的,给2分。句子结构或用词有毛病,但尚能达意的,给1分。句子结构或用词有严重错误的,给0.5分或不给分。完全错误或只写个别单词的不给分。每句中的拼写错误每1-2处扣0.5分,不倒扣分。

  六.书面表达

()评分原则:

1.本题总分为30分,按5个档次给分。

2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。

3.词数少于80和多于120的,从总分中减去2分。

4.评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文的连贯性及语言的得体性。

5.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。

6.如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。

()内容要点:

1.搬家的原因和时间;

2.新家的地址;

3.还会常去看Jack一家;

4.欢迎来做客;

5.联系电话。

()各档次的给分范围和要求:

  第五档(很好)(25-30)

  完全完成了试题规定的任务。

-覆盖所有内容要点。

-应用了较多的语法结构和词汇。

-语法结构或词汇方面有些许错误,但为尽力使用较复杂结构或较高级词汇所致;具备较强的语言运用能力。

-有效地使用了语句间的连接成分,使全文结构紧凑。完全达到了预期的写作目的。

  第四档()(19-24)

  完全完成了试题规定的任务。

-虽漏掉12个次重点,但覆盖所有主要内容。

-应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。

-语法结构或词汇方面应用基本准确,些许错误主要是因尝试较复杂语法结构或词汇所致。

-应用简单的语句间连接成分,使全文结构紧凑。达到了预期的写作目的。

  第三档(适当)(13-18)

  基本完成了试题规定的任务。

-虽漏掉一些内容,但覆盖所有主要内容。

-应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。

-有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。

-应用简单的语句间连接成分,使全文内容连贯。

  整体而言,基本达到了预期的写作目的。

  第二档(较差)(7-12)

  未恰当完成试题规定的任务。

-漏掉或未描述清楚一些主要内容,写了一些无关内容。

-语法结构单调、词汇项目有限。

-有一些语法结构或词汇方面的错误,影响了对写作内容的理解。

-较少使用语句间的连接成分,内容缺少连贯性。

  信息未能清楚地传达给读者。

  第一档()(1-6)

  未完成试题规定的任务。

-明显遗漏主要内容,写了一些无关内容,原因可能是未理解试题要求。

-语法结构单调、词汇项目有限。

-较多语法结构或词汇方面的错误,影响对写作内容的理解。

-缺乏语句间的连接成分,内容不连贯。

  信息未能传达给读者0

  未能传达给读者任何信息:内容太少,无法评判;写的内容均与所要求内容无关或

  所写内容无法看清。

()说明:

1.内容要点可用不同方式表达。

2.应紧扣主题,可适当发挥。

() Onepossible version:

Hi, Jack,

I'vegot a new job at a bankin the main business area of the city. I'm moving to3-12 City Garden, 14 Oxford Streetnext week. It'squite close to the bank. I've almost finished packing and hopefully the movewill go smoothly.

Thoughmy new home is about an hour's drive from your place, I'm sure I'll have timeto visit you and your family often, as I did in the past years. You are welcometo visit my new home anytime at weekends. Call me at 7635089 and let me knowhow you'redoing.

Sincerelyyours,

LiMing

?

版板所有:bet 365滚球限注_365bet滚球技巧_365的滚球??????联系方式:0518-85608972(办)??????传真:0518-85608972
地址:连云港市海州区苍梧路36#桃园宾馆502办公室??????备案号:苏ICP备15008544号-1??????技术支持:连云港市青之峰网络技术 【后台登陆】